Hopp til navigasjon Hopp til innhold
USAs president Barack Obama er neppe noen venn av Pirate Bay... (Ill.: Wikipedia.org)

Nå kan du påvirke Obamas politikk

Nettstedet hans inviterer alle til å være med.

Den nyvalgte presidenten i USA viste seg allerede lenge før valgkampanjen at han både er interessert i og villig til å bruke ny teknologi.

Nei til forkjøpsrett

Han har snakket varmt om Internetts demokratiserende effekt, og har blant annet vist seg som en konsekvent motstander av at store firmaer som Microsoft og Apple skal kunne kjøpe seg fortrinnsrett på nettet.

Nå har Barack Obama og hans team tatt konsekvensen av dette. bare et døgn etter at valgseieren var i havn, er nettstedet change.gov oppe.

Send inn forslag

Her kan enhver legge inn forslag til hvordan Obamas politikk skal være. Tjenesten er selvsagt mest av alt ment for amerikanske borgere, men det ser ikke ut til å være noen restriksjoner for utlendinger.

Nettstedet gir også en svært god oversikt over hva Obama og hans stab har tenkt å utrede i Det Hvite Hus i de fire årene som kommer.

Teknologi viktig

Agendaen er delt opp i saker som Irak-krigen, kvinners rettigheter, innvandring, skatter og sikkerhetspolitikk.

Teknologi er satt opp som eget punkt. Under dette punktet står det aller øverst at Obama vil bskytte Internetts åpne struktur, og ikke la storkapitalen sikre seg brorparten av båndbredden mot betaling.

I tillegg vil han som første amerikanske president bruke nettet til å kommunisere direkte med folket, og i tillegg oppfordre andre politikere både lokalt og i Washington til å gjøre det samme.

Stikkord: Apple, barack obama, internett, Microsoft, nettnøytralitet, obama, usa