Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Ikke mye Windows- og Microsoft-stoff siste døgn.... (Ill.: zipdot.net)

Har ITavisen blitt Apple-avisen?

Se målerne som forteller den grufulle sannheten.

Svært mange forumdebattanter og kommentatorer på artiklene våre mener at ITavisen de siste årene har forvandlet seg fra å være en merkenøytral avis til å bli et rent talerør for Apple.

Måler ordene

Det er vi selvsagt uenige i. Alle teknologirelaterte publikasjoner (og for den saks skyld alle andre publikasjoner også) skriver mest om Apple for tida – rett og slett fordi selskapet seiler i minst like sterk medvind som Microsoft gjorde for 10 år siden.

Så sterk medvind at noen av oss har begynt å gå tilbake til Windows igjen – i ren og skjær protest.

Microsoft skriver vi fortsatt mye om… Trodde vi, inntil vår kritiske leser Erling Limm laget to applikasjoner som måler forekomsten av henholdsvis Apple- og Microsoft-relaterte ord i artiklene våre.

Apple suveren vinner

Og kalkulatorene, som oppdateres hvert tiende minutt, taler sitt tydelige språk. Det totale antallet Apple relaterte ord i inneværende døgn teller ifølge Mac-avisen – for deg som lever for Mac 163. Til sammenligning fant måleren M$-avisen – for deg som lever for M$ bare 12 Microsoft-relaterte ord.

Til vårt forsvar må vi vel kunne si at dette døgnet var sterkt preget av høstens store iPod-slepp med ny iTunes, oppdateringer og nyheter fra Apple.

Det er med andre ord bare å følge med – helt fram til Windows 7 kommer….

Stikkord: Apple, itavisen, mac, Microsoft, ord, skriver, windows, windows 7