Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Ny Nano, Touch og forbedret iTunes - Hva håper du mest på?

Dette kan vi forvente fra Apple i kveld

Rykter: Ny Nano, ny iTunes og forbedret Touch.

Den siste måneden har vært full av spekulasjoner rundt Apples «Let’s Rock»-lansering ikveld. Vi tar en titt på ryktene og lager en liste over hva vi sansynligvis vil se i løpet av kvelden.

Ny iPod Nano
De fleste ryktene rundt Apple i det siste har dreid seg om den nye iPod Nano. Flere rykter som i senere tid har blitt bekreftet med bildemateriell tilsier at den nye mini-iPoden vil være avlang, med en bredformatsskjerm. Harddiskplassen vil sansynligvis dobbles fra 4/8GB til 8/16GB.

Den nye Nanoen vil angivelig følge sine forgjengere og komme i en rekke ulike farger. Bildet av den nye iPoden hinter også til at nye farger blir lansert, som blant annet oransje.

Forbedret iPod Touch
Det har ikke kommet så mange detaljer rundt en mulig iPod Touch-annonsering i dag, men i følge Diggs Kevin Rose kan vi forvente oss et mer iPhone-liknende design. Hvis designendringene Rose har proklamert stemmer, vil Touch-en også få utvendige volum-knapper, noe den nåværende versjonen mangler.

Andre ubekreftede rykter til Touchen inkluderer GPS, eksterne høytalere, mikrofon og kamera. Hvis dette skulle stemme vil skillet mellom iPod Touch og iPhone 3G bare bli mindre og mindre, noe mange anser som en svært tvilsom vei å gå for Apple. Harddiskstørrelsen skal angivelig forbli den samme, altså 16/32GB.

iPhone 2.1 firmware
Mange tror at iPod Touch-en kommer med 2.1-firmware, noe som vil bety at en ny oppdatering til iPhonen er rett rundt hjørnet. Akkurat hva som vil komme i 2.1-oppdatering vet man ikke mye om, annet enn at sikkerhetsbakdøra skal lukkes, og at push-teknologi for tredjepartsleverandører skal gjøres tilgjengelig.

Dette vil bety at blant annet chatte-klienter vil ha muligheten til å sende beskjed om nye meldinger til brukeren, selv om programmet er lukket.

Ars Technica rapporterer også om at de tror Apple har en hemmelig funksjon i 2.1-firmwaren de vil annonsere i løpet av kvelden.

iTunes 8
Det er forventet at iTunes vil få seg en oppdatering i form av iTunes 8. De nye funksjonene inkluderer såkalt Grid View av innholdet, Genuis-funksjon som automatisk finner frem til musikk du liker, ny visualizer og muligens støtte for nedlasting av HD-materiale.

Som sagt er alt dette bare spekulasjoner og rykter. Om de er sanne får vi vente med og se ikveld. Hva håper du mest på?

Stikkord: 3g, Apple, ars technica, iphone, ipod, ipod touch, itunes, musikk, nedlasting, rykter, touch