android-wallpaper2_1024x768

Annonse


Googletelefonen får ikke bluetooth

Google har valgt å ikke implementere støtte for bluetooth og chattetjenesten Gtalk i den første versjonen av det mobile OS-et Android.

Sikkerhetsproblemer
I følge utviklerbloggen til Android skal grunnen for de manglende funksjonene være dårlig tid. Mye av utviklingen som krevdes for Androids bluetooth-støtte var allerede gjort, men mye måtte allikevel fikses for at den skulle kunne vært klar til lansering.

Grunnen til at Gtalk blir utsatt til en framtidig versjon skal være på grunn av sikkerhetsproblem. Hvis de hadde valgt å inkludere den i lanseringen ville det tvunget utviklere til å fikse problemet, fremfor Google selv.

Vil komme en gang
Men selv om vi ikke vil se disse funksjonene i første omgang, lover Google at Android vil støtte begge delene i framtidige versjoner.

Annonse


Oppdatert:
Google har uttalt seg om manglene, og forteller at Android vil støtte bluetooth-enheter som hodetelefoner og så videre.

Utviklerprogrammet (API-en) gir imidlertid ikke utviklere muligheten til å bruke bluetooth til spesielle funksjoner. For eksempel vil ikke Android tillate utviklere å bruke bluetooth for å kommunisere mellom to telefoner for å spille mot hverandre. API-en vil som sagt utvikle seg fremover, og nye funksjoner vil stadig dukke opp.

Kilde:
Inquirer

Annonse