Fildelere i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen blir nå ignorert av politiet.

Annonse


Gir blanke i fildelingen

På grunn av manglende ressurser orker ikke det tyske politiet å gjøre noe med ulovlig fildeling.

Fritt fram
Det er i den tyske delstaten Nordrhein-Westfalen at aktoratet har fått den oppsiktsvekkende beskjeden. På grunn av for få ressurser og altfor mange fildelere, skal politiet fokusere på de som deler musikk og filmer til kommersiell bruk. Tidligere har også norsk politi hatt samme holdning til fildeling.

Med det nye fokuset på kommersiell fildeling er det fritt frem for tyske fildelere i delstaten å både laste ned og dele filene sine. Grensene mellom privat- og kommersiell bruk er imidlertid klar.

3000 sanger, 200 filmer
For at det skal regnes som privat bruk, får ikke tyskerne lov til å dele mer enn 3000 sanger eller 200 filmer. Det skal utgjøre en sum på 3000 euro, omtrent 24 000 norske kroner.

Annonse


Med en sum på 8 kroner per sang, mener tyskerne at det ikke utgjør noen stor økonomisk forskjell for opphavspersonen. Skulle imidlertid brukeren dele mer enn det oppgitte antallet, vil de stå i fare for å bli dømt for kommersiell fildeling.

Tror det blir landsomfattende
Bare under første halvår i år ble det registrert 25 000 fildelere i delstaten. I følge aktor Axel Stahl i delstaten Nordrhein-Westfalen ville det kreve enorme ressurser for å håndheve loven i disse tilfellene, og at det er langt mer relevant å fange de som deler ulovlig for kommersiell bruk.

Anbefalelsen om å ikke bry seg om de små fildelerne har i følge Stahl allerede spredd seg, og delstater som Bayern, Baden-Württemberg, Sachsen og Sachsen-Anhalt har allerede føyet seg.

– Det er bare et tidsspørsmål før dette gjelder hele landet, avslutter Stahl.

Kilde:
Idg

Annonse