Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Den britiske super-hackeren Gary McKinnon risikerer 60 års fengsel dersom han blir utlevert til USA. En ny lovendring kan nå redde ham. (Ill.: freegarymckinnon.co.org)

Hacker-utlevering utsatt

Får nådetid av Europa-domstol.

For to uker siden skrev vi at den britiske hackeren Gary McKinnon hadde brukt opp sin siste ankemulighet i hjem,landet Storbritannia.

Får to uker

McKinnon risikerer å bli utlevert til USA, etter at han skaffet seg tilgang til 97 maskiner som tilhørte det amerikanske forsvaret.

Nå har han imidlertid fått en kjærkommen utsettelse. Den europeiske menneskerettighetsdomstolen i Strasbourg har nemlig avgjort at McKinnon skal få en «nådetid» på to uker mens saken behandles.

Mot slutten av denne måneden vil domstolen behandle McKinnons anmodning. Da vil det trolig bli avgjort om saken blir reist.

Søkte etter aliens

McKinnon ble arrestert av britisk politi i 2002, men det ble ikke tatt ut tiltale mot ham Amerikanske myndigheter mener derimot at han har begått svært alvorlige, straffbare handlinger.

Selv sier McKinnon at han bare er en datanerd, og at motivet hans var å finne ut om det amerikanske forsvaret skjuler informasjon om besøk fra verdensrommet.

Kilder:
Reuters
BBC

Stikkord: hacking, politi