xin_570404271049164621516

Annonse


Hackere utnytter OL

De Olympiske Lekene i Kina er en av årets største sensasjoner, og millioner følger med på resultatene over hele verden.

Hackerne nøler ikke et sekund, og utnytter uoppmerksomme OL-fans med falske e-poster og nettsteder.

– Gratulerer, du vant OL-lotteriet
– Antallet spam-mails som innholdt ordet OL økte drastisk rett før åpningsseremonien, forteller sikkerhetsselskapet Symantec.

Som vanlig angriper hackerne på ulike måter, og mottagere av e-posten kan bli lurt til å laste ned farlige tillegg eller besøke usikre nettsteder. Noen e-poster hevder i tillegg at du har vunnet et olympisk lotteri og oppmuntrer leseren til å hente sin premie.

Annonse


Botnet spyr ut OL-spam
Sikkerhetsselskapet Marshal forteller at botnettet Rustock har begynt å fokusere hovedsaklig på OL-relatert spam. Ved å kamuflere e-posten som en nyhetsmail som lenker til en reportasjevideo, har mange gått rett i fella.

Da nettbrukeren kommer til den falske nettvideoen blir de bedt om å laste ned en codec for å få videoen til å fungere. Skulle de falle for fristelsen og gjøre nettopp dette, vil de bli en del av Rustocks voksende botnett.

Et botnett er en samling maskiner som kan bli styrt fra én plass, slik at de kan angripe nettsteder unisont, eller sendte ut spam-e-post. Rustock er en av de større botnettene som er kjent, og ekspanderer daglig ved å lure nettsurfere til å bli en del av nettverket.

– Oppdater programvaren din
Sikkerhetskonsulenten Carole Thierault ved Sophos oppfordrer alle til å oppdatere sine anti-virus-program, bruke firewall og installere oppdateringer til Windows så fort de blir gjort tilgjengelige. Den klart største andelen av den ondsinnede programvaren retter seg mot Windowsbrukere, forteller Thierault.

– Så klart prøver hackere å tjene penger på en hendelse som dette. Den mest effektive måten å holde seg virusfri på er å gjøre deg selv til et så uattraktivt mål som mulig, avslutter Thierault.

Kilde:
BBC

Annonse