Hopp til navigasjon Hopp til innhold
china_flag_cjh

Google gir gratis musikk til Kina

– Ikke vits å ta betalt.

Apple har lenge vært kongen på haugen når det gjelder online musikkbutikker. ITunes Music Store har solgt millioner av låter verden over, og vært en viktig del av Apple-konsernet. Men det er et marked Apple ikke engang vurderte å prøve seg på, nemlig Kina.

Den store utbredelsen av piratkopiering og ulovlig nedlasting skremte dem vekk fra å engang prøve. Google ser imidlertid potensiale, og åpner en gratis musikktjeneste for kineserne.

Helt gratis
Hele Kina vil ha tilgang til tjenesten, som vil la brukere både streame og laste ned musikk – helt gratis. Tjenesten er finansiert av annonser, men Google lover at musikken ikke vil påvirkes på noen måte.

Musikktjenesten, som heter Music Onebox, skal få musikken sin fra Top100.cn, som er en Pekingbasert tjeneste med kontrakt med omtrent 100 plateselskaper. I tillegg er de i samtale med musikkgiganter som Sony og Warner Music.

Mange folk, lite marked
I følge platebransjens interesseorgan er omtrent 99 prosent av musikk i Kina piratkopiert. Dermed er markedet svært lite økonomisk gunstig for plateselskaper. Selv med landets enorme befolkning utgjør markedet kun 1 prosent av verdens musikksalg.

Tjenesten vil kun gjelde i Kina.

Kilde:
Idg

Stikkord: Apple, fildeling, Google, gratis, itunes, kina, music store, musikk, nedlasting, piratkopiering, sony