Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Her ser man en tredimensjonel fremstilling av tidligere besøkte websider. Z-aksen representerer tiden - Desto lengre bakover i bilde, desto eldre er siden.

Se framtidens nettleser

Aurora er både vakker, intuitiv og smart.

Skaperne av Firefox, Mozilla Labs, har slått seg sammen med Adaptive Path for å ta en kikk i krystallkulen og skape nettleseren Aurora.

Kombinerer kjente tjenester
Konseptet er uten tvil veldig spennende. Den nye nettleseren tar i bruk en lang rekke ulike elementer for å gjøre nettopplevelsen komplett.

Alt fra integrert chatting til et Time Machine-lignende brukergrensesnitt, hvor du kan søke igjennom sider du har vært inne på tidligere.

Sone-basert browsing
Alt foregår inne i browseren, som vil være oppdelt i ulike soner. Toppen vil fungere som en bookmark-lignende plass, hvor du kan legge de sidene og tjenestene du bruker oftest. Venstresiden funker som en log hvor dine siste besøkte sider legger seg. Høyresiden passer på alle tingene du bruker akkurat nå, som for eksempel et bilde, en graf eller en tekst.

Nederst har du «The Wheel», hjulet, som kombinerer alle elementene. Elementene kan organiseres automatisk basert på hva slags elementer det er, eller hvem du samarbeider med. Det sistnevnte blir vist i videoen under, hvor to personer samarbeider over nettet for å finne frem til en nedbørs-statistikk.


Aurora (Part 1) from Adaptive Path on Vimeo.

Framtidsvisjon
Visjonen ser unektelig spennende ut, og maler et fint bilde av hvordan fremtiden kan se ut. Det kan bli interessant å se om noen av de nye funksjonene vist frem i Aurura vil implementeres i Firefox i nær framtid.

Kilde:
NRK Beta
Beta News

Stikkord: bilder, firefox, framtid, internett, mozilla, nettleser