Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Meldinger som dette er neppe ment for andre enn Nordeas Kristian Ulstein... (Ill.: Nordea.no)

Storbank i nett-trøbbel

Slik så Nordea.no ut kl. 13.30.

Nordea er en av Norges største forretnings- og privatbanker. Vanligvis ser nettsidene deres ryddige og greie ut, slik de skal være hos en seriøs bank.

Men i ettermiddag må alt ha gått på tverke.

Mengder av faner

Siden besto bare av en lang rekke faner – mange av dem fra andre skandinaviske land. Under noen av fanene lå det informasjon som ved første øyekast ikke så ut til å være ment for almenheten.

Noe av informasjonen så ut til å være hentet fra den skandinaviske storbankens intranett, annen informasjon så ut til å være testmeldinger om aksjeprodukter og ulike verktøy.

Pensjonsavtaler

Informasjonsdirektør Rune Sjøhelle i Nordea sier til ITavisen at det ikke har kommet ut hemmelig informasjon av noe slag.

– Intranettet vårt regner vi nesten som offentlig, siden det kan ses av 35 000 ansatte. Her var det dessuten snakk om informasjon fra intranettet som vi allerede hadde lenket til fra det offentlige nettstedet. Men det er uheldig at informasjon om pensjons- og spareavtaler som vi har med bedrifter ble lagt ut, selv om de heller ikke er hemmelige.

Sjøhelle kan ikke gå i detaljer om årsaken, men sier at samtlige lenker på alle bankens skandinaviske nettsteder kom opp på ett sted.

Feilen varte ca. en halv time, fra ca. 13.15 til 13.45 i dag.

– Ikke samme system

– Verken nettbank eller vårt intranett ligger på samme system som den eksterne webben. Vi snakker om helt forskjellige plattformer og leverandører her. Så det er ingen fare for at intern informasjon eller kundeinformasjon har lekket ut, sier Rune Sjøhelle til ITavisen.

Om lag kl. 13.45 ble det lagt ut en melding om at bankens eksterne nettsted er ute av drift. Deretter fikk vi bare en feilmelding når vi prøver å gå inn på nettstedet. Nå (kl. 14.20) er imidlertid siden oppe og går som normalt igjen.

Stikkord: internett, itavisen