Hopp til navigasjon Hopp til innhold
IT-mannen Terry Childs kan vente seg et lengre fengselsopphold dersom han blir dømt. (Ill.: Illustrasjonsfoto)

San Franciscos nett er reddet

Gisseltakeren har gitt borgmesteren passordet.

I et topphemmelig møte mellom Terry Childs, nettverksadministratoren som har holdt San Fransiscos nett som gissel de siste ukene, og borgemesteren Gavin Newsom, har passordene blitt avslørt. San Fransisco kan puste lettet ut.

Fengsel fikk han på andre tanker
Childs skal ha nektet å overgi kodene han satt på til sine overordnede, men skal ha kommet på andre tanker etter drøyt en uke i fengsel. Han fikk avtalt et hemmelig møte med borgemesteren, som kom på besøk til fengselet Childs satt i.

Passordene borgemesteren fikk var imidlertid ikke korrekte, men etter en rask samtale med Childs advokat fikk de orden på sakene. Passordene fungerte, og San Franciscos nett var i trygge hender.

– Bare jeg som forstår systemet
Men saken er ikke ute av verden enda. Childs står fortsatt i fare for å bli dømt for å holde byens nettverk som gissel. Hans advokat jobber nå for å få hans sammarbeidsvilje med borgmesteren til å veie positivt i rettsalen.

Childs står fortsatt på sine opprinnelige uttalser hvor han forklarte gisselholdningen med at resten av IT-staben var ubrukelige, og manglet kompetansen han hadde. Hvis han hadde gitt dem passordene han satt på, ville de ødelegge systemet.

Kilde: Cnet

Stikkord: it, nettverk, san francisco