Laderen på bildet har ikke nødvendigvis noe med temaet i artikkelen å gjøre.

Annonse


Flom av farlige ladere

Britiske forbruker- og sikkerhetsmyndigheter fortviler over at markedet blir oversvømt av billigere ladere fra Kina.

Billig alternativ

Disse laderne kjøpes som erstatning for originale ladere som er mistet eller har gått i stykker. De originale laderne er ofte dyre, og folk faller ofte for fristelsen til å kjøpe billige alternativer til sine mobiltelefoner, spillkonsoller og digitalkameraer.

Britene har forgjeves prøvd å stoppe flommen, men så langt uten hell. Myndighetene aner ikke hvor mange ulovlige ladere som er i landet, men antar det dreier seg om et sted mellom hundre tusen og flere millioner.

Flere av laderne har det europeiske CE-merket, som skal garantere for at produktet er trygt. Men det viser seg at de kinesiske produsentene har få problemer med å forfalske merket.

Annonse


Gutt funnet død

Saken toppet seg da den sju år gamle britiske gutten Connor Dean O’Keeffe i januar i fjor ble funnet død under en ferie i Thailand.

Spillkonsoller mest utsatt

Man antar årsaken var laderen til spillkonsollen hans, en Game Boy Advance. I følge britiske myndigheter er det først og fremst Nintendo-produkter (DS, DS Lite og Gameboy) som er utsatt. De har derfor sendt ut en spesifikk advarsel mot billig-ladere til disse produktene.

Det advares generelt mot ladere med merket Travel Charge, og mot en bestemt lader med typebetegnelsen DE62347066.

Også i Norge?

I Norge er det i prinsippet de samme reglene som gjelder som i Storbrtiannia og resten av EU-området.

Sjansen for at farlige ladere også kan ha kommet inn på det norske markedet er derfor absolutt til stede.

Kilde:
BBC

Annonse