xbox360

Annonse


BitTorrent på konsoller

BitTorrent har gjort en avtale med Orb Networks som innebærer at torrents kan lastes ned nær sagt hvor som helst.

Konsoller og mobiler

Orb lager en streaming-klient som gjør at PC-innhold kan gjøres tilgjengelig på asolutt alle enheter som er knyttet til nettet. Det gjelder både Xbox 360, PS2, PS3 og Wii – og stort sett alle andre tenkelige og utenkelig konsoller og terminaler av nyere dato.

Inkludert er også støtte for mobiltelefoner, blant dem iPhone.

Last ned nå

BiTorrent vil inkludere Orb-klienten i sin programvare framover, og du kan allerede nå laste ned klienten fra Orb.com.

Det spørs likevel om maktens korridorer vil tillate en ytterligere utbredelse av fildelingsteknologien. En stund så det ut til at BitTorrent skulle bli stuerene, med avtaler både med spill- og plate/filmbransjen.

Mange blokkerer

Tendensen de siste månedene har likevel vært motsatt. Nå blokkerer flere amerikanske nettleverandører helt eller delvis mot torrent-teknologien, og enda flere (også i Norge) struper trafikken ved å nedprioritere fildelingstrafikken i nettene sine.

I Norge har NRKs utviklingslaboratorium NRK Beta gått motsatt vei. De tilbyr blant annet TV-serien Nordkalotten 365 gratis via BitTorrent.

Kilder:
BitTorrent.com
BetaNews.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse