Amerikansk grensepoliti har rett til å ta kopi av harddisken din. Så pass på!

Annonse


Slett disken før du skal til USA

Om du har tenkt deg til USA (og hvem har vel ikke det, med den kjekke dollarkursen), er det best å slette den festlige meldingen du skrev om at Osama bin Laden kommer på bursdagen din.

Slett for fote

Ta også vekk filmen av deg og kjæresten som har en hyrdestund for åpent kamera. Og skulle du til og med ha noen DivX-filmer eller MP3-filer som du har ikke har lastet ned fra iTunes, så slett for sikkerhets skyld dem også.

De vennlige, amerikanske tollfunksjonærene du møter på Newark eller LaGuardia eller LAX har nemlig stående tillatelse til ikke bare å åpne PCen din, men også til å sjekke innholdet.

Advarer reisende

Organisasjonen EFF advarer nå mot disse reglene, og har bedt myndighetene om å tenke seg om før de invaderer vanlige reisendes privatliv unødig.

Samtidig råder de alle reisende til USA til å slette sensitive opplysninger som kan kriminalisere dem seinere ved en misforståelse.

Det er ikke hyggelig å bli holdt tilbake i et amerikansk maximum security-fengsel (eller i verste fall bli sendt rett til Guantanamo) mens FBI-agenter leter etter forklaringen på at du har Mullah Krekar som Messenger-nick…

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse