Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Gjør MSN-musikken ubrukelig

Microsoft skrur av serverne og lar kundene i stikken.

Uten at vi føler at vi trenger det, har Microsoft nå kommet med nok et eksempel på hvorfor DRM er en plage for forbrukerne.

Skrur av autoriseringsserver

Allerede i 2006 ga Microsoft opp musikksatsingen MSN Music Store i USA (fortsatt i drift i Norge) og lanserte Zune Music Store i stedet. Alle sanger som var kjøpt hos MSN Music Store måtte verifiseres opp mot en server hos Microsoft for å fungere.

Nå har Microsoft bestemt seg for å skru av serverne og la kundene i stikken. I en e-post som har blitt sendt til alle som har kjøpt musikk fra MSN Music Store sier Rob Bennett, sjef for butikken, at alle kunder burde lisensiere musikken før 31. august.

Ubrukelig musikk

«Du må laste ned en lisens for hver enkelt sang du har lastet ned fra MSN Music Store før 31. august 2008. Hvis du forsøker å flytte sangene etter 31. august, vil de ikke spilles av», står det i e-posten.

Videre hevder Bennett at musikken slettes ikke blir ubrukelig, og det er helt sant – i hvert fall i teorien. Så lenge du aldri bytter PC eller oppgraderer operativsystemet er musikken din for alltid.

Kilde: ars technica

Oppdatert: Dette gjelder kun for amerikanske brukere. MSN Music Store i Norge er fortsatt tilgjengelig på denne adressen (lenken fungerer ikke i Firefox).

Stikkord: drm, Microsoft, msn, music store, musikk, pc, server, usa, zune