Windiows Vista klarer ikke å møte kundenes behov for lettere og billigere hardware, sier analytikerne.

Annonse


– Windows nær kollaps

Analysebyrået Gartner er kjent for sine nøkterne og presise vurderinger av IT-markedet.

Glemte de små og billige

Derfor vekker det stor oppsikt når byrået nå avskriver Windows og spår Microsofts operativsystem en snarlig kollaps.

Årsaken er at Microsoft ikke tok høyde for de små, lette og billige PCenene fra blant andre Asus og Intel. Disse kjører Linux, og kan kjøre Windows XP. Vista blir imidlertid for tungt for disse maskinene.

Uløselig problem

Samtidig ser vi at billig-maskinene, som snart kommer til Norge, selger som varmt hvetebrød.

Gartner-analytikerne Michael Silver og Neil MacDonald beskriver Microsofts situasjon som «uløselig». De påpeker at selskapet er i utakt med markedet, og bærer på en vekt av gammel kode som de tydeligvis ikke klarer å kvitte seg med.

Slutt for mastodonter

Få brukere forstår hvorfor de skal gå over til Vista når dette bare gir økte kostnader og mer trøbbel, heter det i rapporten.

De spår at Microsoft både på kort og lang sikt vil få alvorlig trøbbel med en kundemasse som ønsker lettere programvare med mindre funksjonalitet – ikke mastodont-pakker som skal gjøre alt. Og som krever kraftig og dyr maskinvare, mens kundene ønsker lette, små og billige maskiner.

Kilder:
Computerworld.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse