OMSTRIDT:  Den israelske småbyen Kiryat Yam reagerer på omtalen som blir dem til del på Google Earth.

Annonse


Israelsk by vil saksøke Google

Den lille byen Kiryat Yam nord i Israel truer nå med å saksøke Google på grunn av de de mener er en usannferdig opplysning i Google Earth.

– Vil sverte oss

Tillitsvalgte i byen ble svært opprørte da de oppdaget at informasjonsboblen i Google Earth opplyste at byen er bygget på ruinene av en arabisk landsby der de tidligere innbyggerne var blitt jaget av jødiske nybyggere.

De tillitsvalgte mener at sannheten er at byen ble bygget på udyrkbart land der det aldri har bodd noen. De mener informasjonen er plassert av noen som forsøker å skade byens interesser. Derfor varsler byen nå søksmål mot Google.

– Ikke vår krangel

Problemet er at det ikke er Google som har postet informasjonen, men en palestiner bosatt i Jenin. Han har påtatt seg oppgaven med å merke av beliggenheten til alle de tidligere palestinske landsbyene som er blitt fordrevet siden opprettelsen av staten Israel i 1948.

Den eneste kommentaren man har lykkes få fra Google, er at selskapet ikke anser seg selv som part i saken, men at diskusjonen bør stå mellom inbyggerne i Kiryat Yam og vedkommende som har postet informasjonen.

Kilde.
Israel on Blog

Annonse


Annonse