Kabelsalat er den nye ekstremsporten...

Annonse


Dette er den nye idretten

Tradisjonelle idretter som fotball og tennis blir neppe gammeldagse. Men etter hvert som verden gjør teknologiske kvantesprang utkrystalliserer det seg nødvendigvis nye sportsgrener.

Første mesterskap

En av dem er speedcabling. Denne idretten går ut på å løse kabelfloker på kortest mulig tid. Det vil si at man får en høysåte med nettverkskabler av typen CAT-5. Og så skal man prøve å finne ender og få surret fra hverandre.

Sporten blir neppe OL-gren med det første. Men forrige fredag ble historiens første offisielle mesterskap i idretten avviklet i Los Angeles. «Stadion» var kunstsenteret The Machine Project i Los Angeles.

Bare 100 Mbps-kabler

De til sammen åtte deltakerne som kom til finalen fikk hver tildelt 12 ethernetkabler på opptil 25 meter tullet sammen i en eneste stor krøll. I runder på fem minutter skulle deltakerne løse flokene.

Reglene er svært detaljerte, og innebærer blant annet at bare 100 Mbps-kabler i fargene rød, blå og gult kan brukes.

Pizza-erfaring kom godt med

Vinneren av historiens første speedcabling-mesterskap ble Matthew Howell, som til daglig jobber som webutvikler. Han forklarer at han har hentet den frapperende teknikken sin fra en tidligere jobb – som pizzakokk.

– Du drar den, og lar den deretter gå. Og så lar du den spinne mellom hendene dine, forklarer Howell til BBC.

Forventer interesse

Howells premie ble en gavesjekk på 50 dollar (om lag 274 norske kroner) som han kunne bruke på en lokal pizzarestaurant.

Steven Schkolne, som er mannen bak speedcabling, venter at interessen vil stige kraftig etter hvert som folk får høre om den spennende, nye idrettsgrenen.

Han mener at det her er rom for nervepirrende action fullt på høyde med både curling og bordtennis.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse