Hopp til navigasjon Hopp til innhold
MILJØVENNLIG: Her er en prototype på Nokias økosensor og den tilhørende mobilen. (Ill.: Ida Oftebro/ITavisen)

Slik skal Nokia redde verden

CES: Las Vegas: Viser frem fremtidens miljømobil.

Nokia stilte ut mobilkonseptet Nokia Eco Sensor på elektronikkmessen CES i Las Vegas. Målet med konseptet er å gjøre oss mer bevisste på miljøet rundt oss, vår egen helse og å få i gang en diskusjon om miljøvennlig utvikling og bærekraftig elektronikk.

Fornybar energi

Økosensoren er en sensor som ment å henge rundt halsen eller festes rundt håndleddet på bæreren. Stroppen skal bestå av små solcellepaneler, slik at enheten lader seg selv ved hjelp av fornybar energi.

Sensoren skal kunne fortelle deg om miljøet rundt deg, som temperatur, luftkvalitet og værforhold. Den kan også brukes som pulsmåler og skritteller.

Nedbrytbare materialer

Økosensoren er ment å kommunisere direkte med en dedikert mobiltelefon. Både denne og sensoren skal produseres med trykte kretser. Disse tar mye mindre plass enn vanlige komponenter, og man sparer derfor både på materialer og emballasje i forhold til dagens mobiltelefoner.

Nokia har også tenkt at eksteriøret på både mobilen og sensoren skal lages av plantebaserte, biologisk nedbrytbare materialer.

Her kan du lese mer om Nokias økosensor-prosjekt.

<b>BITTELITEN: </b> Nokias økosensor og den tilhørende mobilen er små og nette, noe som blir tydelig når de fotograferes rundt halsen på en stor, finsk Nokia-ansatt.
(Ill.: Ida Oftebro/ITavisen)
Stikkord: ces, las vegas, Mobil, nokia