Hopp til navigasjon Hopp til innhold
CyberLover elsker deg ikke - hun vil bare vite kontonummeret ditt. (Damen på bildet har ingen ting med artikkelen å gjøre) (Ill.: skyrock.com)

Sjekker opp 20 i timen

Forteller PC-en deg at du er verdens deiligste? Da bør du være på vakt!

Antivirussselskapet PCTools advarr nå mot CyberLover – et rusisk program som brukes som kunstig konversasjonspartner i chattetjenester for folk som er ute etter å finne en partner.

Sjekker opp 10 på en halvtime

I følge de som står bak programmet, klarer den å etablere et forhold til ti personer på nettet i løpet av 30 minutter. Det må være ny rekord i sjekking, spør du oss…

Hensikten med flørteprogrammet er imidlertid ikke å gi kjærlighetshungrige mennesker selvtillit og noen å være glad i. Snarere frykter sikkerhetsekspertene at programmet brukes til å sanke informasjon om ofrene. Informasjon som seinere kan brukes til å svindle dem.

Spør om adresse og fødselsdato

Spørsmålene du får er av typen «Hvor kan jeg sende Valentinsdagskort til deg?» og «Hvilken dato er du født – jeg planlegger en overraskelse til deg».

I følge PC Tools genererer CyberLover en detaljert liste over personlig informasjon om hvert enkelt offer. denne informasjonen blir så sendt videre til kriminelle nettverk som driver med nettsvindel og innbrudd på nettverk og enkelt-PCer.

Frykter spredning til Vesten

– Som et verktøy som kan brukes av hackere for å begå identitetstyveri demonstrerer Cyberlover et hittil ukjent nivå av sosial ingeniørkunst, sier PCTools-analytiker Sergei Shevchenko.

Selv om den romantiske flørteautomaten hittil bare er oppdaget på russiske chattetjenester, frykter ekspertene at den vil bli oversatt og lagt ut også på vestlige nettsteder.

Kilde:
Telegraph.co.uk

Stikkord: hacking, nettsvindel, sikkerhet, virus