oink

Annonse


– Oink-aksjonen er ulovlig

Piratpartiene i Storbritannia og Nederland mener det er helt utilbørlig at platebransjeorganisasjonene har fått lov til å etterforske musikknettverket OiNK, som tirsdag ble stengt av britisk og nederlandsk politi.

Ute av varetekt

Den angivelige administratoren for nettverket og hans far ble arrestert, men disse skal nå være ute av varetekt i påvente av en eventuell rettssak.

I følge de to piratpartiene, som er inspirert av det svenske Piratpartiet, misbruker platebransjeorganisasjonene BPI og IFPI loven til sin egen fordel.

– Tråkker på rettsprinsipper

De mener aksjonen er sløsing med offentlige penger, og stiller spørsmål ved uavhengigheten til politiet i det britiske politidistriktet Cleveland .

Annonse
– Cleveland-politiet lar representanter for det angivelige offeret delta aktivt i etterforskningen. Og etter at arrestasjonen er foretatt lar de den samme parten si at aksjonen var lovlig og de pågrepne er skyldige. Både britisk og nederlandske rettsprinsipper om at man er uskyldig inntil det motsatt er bevist blir oversett her, skriver de to piratpartiene i en felles pressemelding.

Nettstedet Torrentfreak.com sammenligner aksjonen med at politiet lar faren til offeret blir satt til å etterforske drapet på sin sønn eller datter.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse