Brevet som Microsoft angivelig skulle ha sendt ut til sin distributører er ren bløff.

Annonse


Microsoft: – «Svart skjerm» er bløff

I følge Wired.com er meldingen om at Microsoft nå innfører total blokade av piratversjoner av Windows Vista bare bløff.

I et brev som i følge Computerworld Australia Microsoft skulle ha sendt ut til sine distributører i Australia går det fram at piratversjoner av Windows Vista heretter vil få et såkalt «black screen of death».

Uttrykket henspiller på tidligere Windows-versjoners «blue screen of death» – den blå skjermen som kom fram når absolutt alt hadde krasjet.

God ettermiddag…

I brevet, som altså viste seg å være en ren bløff, sto det følgende:

Annonse


God ettermiddag. Denne uka har Microsoft aktivert en funksjon i Vista som kalles «Reduced Functionality». Dette er en spesifikk funksjon i Vista som effektivt setter ikke-genuine kopier av Windows ut av spill. Derfor vil alle som har en piratversjon av Vista oppleve følgende:

En svart skjerm etter en times surfing
Ingen startmeny eller oppgavelinje
Intet skrivebord

Vær snill å formidle dette antipirat-initiativet fra Microsoft til forhandlerne. Vær oppmerksom på at denne funksjonen nettopp har blitt aktivert i Vista på verdensbasis og at problemer med ikke-genuine versjoner vil begynne å komme fra nå av.

Ingen nåde

I det flaske brevet påstås det at det som ser ut som en total ubrukeliggjøring av Vista er et permanent fenomen. Med andre ord kan du ikke være angrende synder, be Microsoft om nåde og få tilbake operativsystemet ditt.

Det er heller ikke snakk om et midlertidig tiltak. Microsoft vil i følge spøekfuglen bak brevet total-blokkere piratvare – enten den er stjålet, tyvlånt eller på annen måte ansett som uekte.

Svertekampampanje?

Microsoft har nå offisielt avkreftet brevet. Dermed er det klart at det hele bare var en spøk, eller kanskje et bevisst forsøk på å sverte Microsoft.

Saken vakte i natt stor oppsikt i Australia, som i likhet med de fleste andre land har et stort antall Vista-brukere som ikke har betalt for seg.

Oppdatert: 12/9-2007 kl. 09.24

Andre kilder:
forums.whirlpool.net.au
pcworld.idg.com.au
boygeniusreport.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse