Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Slik ser installasjonsvinduet til Vista SP1 ut. (Ill.: Winbeta.org)

Både SP1 og SP3 beta ute

Utviklerne har fått kloa i både XP og Vista-pakkene.

Tidlige prøveversjoner av oppdateringspakkene både for XP (SP3 – trolig den siste som kommer) og Vista (SP1) har nå blitt sluppet av Microsoft til utviklernettverket deres.

Hensikten er å luke ut feil før pakkene slippes til vanlige brukere.

Ute av sekken

Det stilles store forventinger til at SP1 skal løse de problemene mange opplever med Microsofts nyeste operativsystem. Pakken er på hele 3.07GB i 32 bit versjon og 4.3GB i 64 bit utgave, så størrelsen er det i hvert fall ikke noe å si på.

På tross av at Microsoft tidligere på det mest iherdige har benektet at det i det hele tatt eksisterte noen Service Pack 3 for Windows XP, ligger den nå faktisk ute på nettet til almen nedlasting. Helt uoffisielt, selvsagt.

Merker ikke forskjell

Versjonen som nå enkelt kan lastes ned via torrents på nettet, er imidlertid ikke ferdig. Det dreier seg om en tidlig beta som bare er ment for test, og Microsoft har allerede gått ut og advart folk mot å installere den.

Det er imidlertid en passe stor oppdatering det dreier seg om, i hvert fall i XP-sammenheng. 350 MB skal ned på disken. Etter alt å dømme er det for det meste sikkerhetsoppdateringer. For i følge folk som har testet pakken, er forskjellen fra SP2 knapt merkbar.

Kilder:
Dailytech.com
Winbeta.org
Computersweden.se

Stikkord: vista, windows