Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Chief Operating Officer i Microsoft Kevin Turner innrømmer nå det de fleste har visst - at Vista var et uferdig produkt da det ble sluppet. (Ill.: Foto: Microsoft)

Innrømmer at Vista var uferdig

Microsoft-sjefen Kevin Turner legger nå kortene på bordet: Windows Vista var langt fra ferdig da det ble lansert.

Turner, som har tittelen Chief Operating Offiser, innrømte overfor en forsamling utvalgte finansanalytikere ved New York-børsen i går at verken Microsoft eller resten av PC-industrien var klare da Windows XPs avløser ble lansert 1. februar i år.

– Bedre enn med XP

Turner mener likevel at lanseringen falt heldigere ut enn da Windows XP ble sluppet høsten 2001.

– Vi kom ut bedre når det gjaldt kompatibilitet med applikasjoner og maskinvare enn tilfellet var med Windows XP. Men markedet var mye mer komplekst denne gangen, med større variasjon innen maskinvare, sier Turner.

Bare 650 sertifisert

Det er likevel på det rene at bare 650 tilleggsprogrammer var klare for Vista ved lanseringen. Nå – nesten seks måneder etter – er om lag 2000 programmer Vista-sertifiserte.

Mange brukere har opplevd at tilleggsutstyr og programvare har samarbeidet dårlig eller ikke fungert i det hele tatt når de har tatt steget fra XP til Vista.

Dette på tross at prøveversjoner av Vista lang tid i forveien ble sendt ut til test. Først til utviklere, deretter til alle interesserte.

Mest omtalt er problemene rundt iTunes og iPod.

Dell og Acer skuffet

Dell, som er verdens største PC-produsent, har valgt å fortsette å selge maskiner med XP. Dette fordi kundene forlanger det.

Og denne uka ble det kjent en toppsjefen hos annen stor PC-produsent, Acer, mener at Vista er en stor skuffelse for hele bransjen.

Også Microsofts grunnlegger Bill Gates var til stede på Wall Street-konferansen i går. Ironisk nok gikk presentasjonen hans i vasken på grunn av programvaretrøbbel…

Kilder:
Microsoft.com
The Register

Stikkord: Microsoft, vista