Apple forventer tydeligvis at iPhone-salget vil ta helt av i sommer.

Annonse


iPhone nå også webserver

For mindre enn en uke siden klarte en utvikler, som går under navnet «Nightwatch», å kjøre en programkode utenfor telefonens nettleser. Apple har hele tiden vært positiv til tredjeparts programvare for telefonen – forutsatt at den kjører i telefonens nettleser, Safari.

Apache og Python

Nå har en annen utvikler klart å gjøre mer enn å bare si «Hello World!», slik forrige ukes konseptkode gjorde. Både nettserveren Apache og scriptespråket Python er blitt portet for iPhone og fungerer nå på telefonen.

Det spekuleres i om også den gamle klassikeren Doom nå vil dukke opp på iPhone, ettersom spillet har dukket opp på så å si alle andre mobile operativsystem de siste årene.

Dette åpner for langt kraftigere tredjeparts programvare for telefonen. Dersom ikke mulighetene for alternativ programvare på telefonen tettes av Apple, er mulighetene tilnærmet ubegrensede. Dermed kan iPhone nokså plutselig gå både Windows Mobile og Nokias Symbian Series 60 i næringen.

Annonse


Opplåst iPhone nærmer seg – fortsatt

Det rapporteres også om en viss fremgang når det gjelder å låse opp telefonen. Stadig er den ikke åpen, men mekanismen som sperrer telefonen etter få forsøk er sannsynligvis overlistet. Dette betyr at hackere kan kjøre et såkalt brute force-angrep, der man pøser på med alle mulige koder i rask rekkefølge for å komme gjennom sperrene på telefonen.

Kilde:
Gizmodo.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse