Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Tungt besøkt i helgen

Verdensrekord til MSN

Ti millioner videostrømmer på én dag.

MSN påberoper seg rekorden for flest tilskuere for en nettbasert kringkasting. Fler enn ti millioner videostrømmer ble servert fra MSNs sider i forbindelse med arrangementet Live Earth på lørdag.

Global oppvarming

Live Earth var en verdensomspennende serie konserter basert på initiativet fra tidligere amerikansk visepresident Al Gore. Samme mann er også kjent fra dokumentaren «En ubehagelig sannhet». Både konsertene og dokumentaren dreier seg om global oppvarming og behovet for å snu trenden før det er for sent.

En milepæl

Microsoft Nework (MSN) påberoper seg også rekorden for flest samtidige seere av en nettoverført konsert noensinne. Portalen ønsker imidlertid ikke å gå ut med konkrete tall i forhold til denne påstanden.

Til Reuters omtaler MSNs pressetalskvinne Joanna Bradford overføringen av lørdagens klimakonserter som en milepæl.

To år gammel rekord

Bob Geldofs prosjekt Live 8 som fant sted for to år siden var den forrige rekordholderen. AOL (America Online) rapporterte da 5 millioner unike besøkende på sine sider, og 175 000 samtidige videostrømmer.

I motsetning til MSN talte AOL i unike brukere, og ikke i videostrømmer. Dermed blir det ikke helt enkelt å sammenlikne resultatene. Ved at brukere kobler til og fra flere ganger kan fort mer enn en videostrøm tilhøre samme bruker.

Kilde:
News.yahoo.com