Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Trådløse skilpadder

Nytt trådløst nettverk testes.

Femten skilpadder i Massachusetts er for tiden delaktige i testingen av TurtleNet. Normalt er det få som skryter av å ha testet produktene sine på dyr, men i dette tilfellet høstes det fordeler for alle parter.

Dyrevern og motstandsdyktige nettverk
Problemet med vanlige trådløse nett er at de fungerer best i forutsigbare omgivelser med enkel tilgang på strøm og lite bevegelse. Dette er et av problemene man forsøker å finne en løsning på med TurtleNet. I tillegg er det viktig for forskere å kartlegge skilpaddenes bevegelser, slik at naturressursene kan forvaltes bedre.

Skilpaddebasert fildeling
Solcelledrevne minidatamaskiner er festet til skallet på de utvalgte 15 skilpaddene i Deerfield-elven i Massachusetts. Datamaskinene kommuniserer i korte støt med omverdenen når de kommer innenfor rekkevidde av hverandre. Informasjon om skilpaddens posisjon og kroppstemperatur flyter gjennom nettverket.

Så fort en av skilpaddene nærmer seg en fastmontert basestasjon overføres alle dataene til University of Massachusetts, og iformasjonssamlingen i TurtleNet begynner på ny. Et liknende prosjekt har allerede blitt utført på sebraer.

Kilde:
news.yahoo.com