64 CPUer jobber sammen parallelt på en chip.

Annonse


100 ganger kjappere hjemme-PC

Uzi Vishkin fra Universitetet i Maryland har funnet opp en datamaskin som er 100 ganger kjappere enn dagens stasjonære maskiner til hjemmebruk.

Parallell-kraft

For å åpnå de utrolige ytelsen jobber PCen med flere oppgaver samtidig, istedenfor dagens teknologi som er serie-basert og tar en oppgave av gangen. Prototypen består av en brikke på størrelse med et bilskilt. På brikken er det montert 64 parallell-prosessorer som jobber sammen om alle oppgavene.

For å kontrollere disse prossessorene har de utviklet «crucial parallel computer organization». Dette gjør CPUene i stand til å jobbe sammen og gjør programmeringen lettere for programvareskapere.

Startet arbeidet i 1979

Vishkin regnes som en av pionerene innenfor parallell-maskiner og begynte arbeidet allerede i 1979. På den tiden var alt teoretisk, siden det ikke var mulig å utvikle en prototype. I 1997 hadde teknologien kommet langt nok til å bygge en prototype. Den ferdige prototypen ble ferdig i desember 2006.

Annonse


1000 CPUer

Vishkin demonstrerer for tiden prototypen for regjeringer og større selskaper. For å vise hvor lett det er å programmere har også flere studenter fått anledning til å leke seg med en prototype. I fremtidige maskiner kan det komme 1000 prosessorer på brikker på størrelse med en fingernegl.

Kilde:
CCNMag

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse