open moko fic neo1973

Annonse


Fem kule Linux-mobiler

Linux har lenge vært dominerende på servere, men nå begynner operativsystemet å få fotfeste blant folk flest.

Motorola ROKR E6

Motorola ROKR E6 er en Linux-mobil med 2MP-kamera og 8x digital-zoom. Skjermen er på 2.4″ med QVGA oppløsning og har en berøringsfølsom skjerm. Telefonen har til sammen 8MB innebygget minne. For lagring brukes det SD/MMC kort. Telefonen har selvsagt også Bluetooth og USB-tilkobling.

Motorola RAZR 2

Oppfølgeren til trendsetteren RAZR. V9-modellen har super-Internett i form av 3.6Mbps HSDPA. V8-modellen får de tregere GSM og EDGE standardene. Skjermen er på 2.2″ QVGA. 2.0″ ekstern- skjerm og multimedia taster på utsiden. 2GB intern-minne. Kamera er som vanlig på 2MP. Bluetooth og Crystal Talk for å eliminere støy.

Trolltech Qtopia Greenphone

Telefonen har GSM/EDGE og QVGA berøringsfølsom skjerm. Dessverre kun 1.3MP kamera. Telefonen har en 317MHz XScale-CPU. 128MB rom og 64MB RAM. Bluetooth for tilkoplinger og miniSD for mer lagringsplass.

Annonse


OpenMoko FIC Neo1973

OpenMokos FIC Neo1973 er verdens første Linux-baserte mobil. Den har en skjerm på 2.8″ (480×640 oppløsning). Også denne har berøringsfølsom skjerm. Den har 128 SDRAM og 64MB NAND flashminne. MicroSD brukes for mer lagringsplass.

Det spesielle med denne telefonen er at den har A-GPS-brikke. Denne brikken gjør telefonen til en meget kjapp GPS fordi den henter GPS-informasjonen fra en server i tillegg til satellittene. Fordelen skal være mest merkbar i tettbebygde strøk.

E2831

E2831 er en Linux-mobil med 2.2″ QVGA-skjerm og 1.3MP kamera. Telefonen skal i følge Shangai selskapet E28 klare tre timer med bruk. Den har også 802.11b/g WiFi og VoIP (voice over IP)-støtte.

Se på alle mobilene her.

Motorola RAZR 2.
(Ill.: Motorola)

Kilde:
TechEBlog

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse