Telefoner og annet utstyr som inneholder 3G-brikker fra Broadcom er nå forbudt å innføre i USA.

Annonse


Forbyr import av 3G-telefoner

Årsaken til importforbudet er en tvist mellom selskapene Broadcom og Qualcomm. Qualcomm påberoper seg rettighetene til EV-DO (Evolution-Data Optimized) og WCDMA (Wideband Code Division Multiple Access) – teknologier som brukes i det amerikanske mobilnettet og i mobiltelefoner fra blant andre Samsung, Motorola og LG.

Full import-stopp

Etter anmodning fra Qualcomm har amerikanske myndigheter stoppet all import av telefoner med denne teknologien i Broadcom-utgave. Det gjelder også amerikanskproduserte telefoner som importerer deler fra Broadcom.

Broadcom er i likhet med Qualcomm et amerikansk selskap, men produserer sine brikker i Asia – som så mange andre selskaper. Selskapet er svært skuffet over forbudet, som de mener skader hele industrien vel så mye som dem.

Årelang krig

De to selskapene har ligget i krig i årevis om 3G-patenetene, men nå ser det altså ut til at Qualcomm har fått gjennomslag for sitt syn.

Annonse


Forbudet gjelder ikke telefoner som tilbys i butikkene i dag – bare telefoner som ennå ikke er lansert.

Rammer ikke iPhone

Beleilig nok for hjemmeprodusenten Apple rammer ikke forbudet den kommende iPhone, som ikke har 3G.

Mest bekymringsfullt for amerikanske mobilbrukere er det likevel at forbudet rammer selve 3G-infrastrukturen. De store teleselskapene kan ikke lenger bruke Qualcomm-teknologien for å oppgradere sine nett til 3G, og dette vil trolig lamme utbyggingen så lenge forbudet varer.

I USA er 3G-nettet dårlig utbygd i forhold til Europa, og bransjen frykter nå at importforbudet vil sette uviklingen av raske nett ytterligere tilbake.

Kilde:
News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse