Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Mot slutten for AllOfMP3

Kunder kan ikke lenger betale for musikken med VISA eller Mastercard.

AllofMP3.com har lenge solgt musikk til en brøkdel av markedspris. Nå ser det ut til at nettsiden snart tar kvelden. Russerne er under sterkt press og nettsiden er blokkert i flere land.

Restriksjon

Hverken amerikanerne eller europeerne har klart å stenge den russiske nettsiden som flere mener hverken betaler royalties til artister eller lisensavgift. De har klart er å kutte av muligheten for nettsiden til å selge musikk til kunder som ønsker å bruke Paypal, Visa eller Mastercard.

Disse betalingsmetodene er ikke lenger tilgjengelige for kunder utenfor Russland. Kunder fra utlandet må bruke et tungvint kredittsystem.

Arrestert

En ansatt i AllofMP3 ble nylig arrestert da det viste seg at han solgte kreditt til nettstedet på blant annet nettauksjonsiden Ebay.com. Mannen solgte kreditten for 120 norske kroner stk. Politiet mener mannen har solgt flere tusen av dem, og pengene skal ha blitt overført til flere utenlandske kontoer eid av nettsiden.

AllofMP3.com sier de betaler royalites og lisensavgift. I følge IFPI, den globale organisasjonen for platebransjen er ikke dette tilfellet.

«Nettsiden hevder falskt at de betaler plateselskapene og artistene, men de har ikke lov fra plateselskapene å selge nedlastebartmateriale i Storbritannia. De har illegalt tatt andeler fra lovlige tjenester som iTunes, Napster 2.0 og HMV Digital siden de ikke kompenserer artistene og plateselskapene», skriver IFPI i en pressemelding.

Under sterkt press

Både Tyskland og Danmark har blokkert tilgang til siden. I Italia blir nettsiden gransket, og Russland har blitt fortalt at de må stenge siden om de ønsker å bli medlem av verdens handelsorganisasjon WTO.

Kilde:
BetaNews

Stikkord: internett, mp3, nedlasting