Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Samsung var den eneste produsenten som satset for fullt på Origiami. Nå ser det ut til at den bærbare PCen med pekeskjerm lider en stille død. (Ill.: ITavisen/Per Ervland)

Origami er død

Mini-PCen fra Microsoft ligger med brukket rygg.

Microsoft presenterte i fjor vår sitt Origami-konsept. Det dreide seg om en mellomting mellom en PDA (lomme-PC) og en Tablet PC (bærbar PC med vedbar pekeskjerm). Blant hovedpartnerne var Intel og Samsung.

Samsung slo på stortromma

Samsung kom med et par modeller, og Sony forsøkte seg så vidt. Men så ble det dørgende stille. Ingen snakker lenger om origami, eller UMPC (Ultra Mobile personal Computer), som det også kalles.

Nå har selveste Intel i praksis trukket seg fra prosjektet. I stedet presenterer prosessorgiganten en såkalt MID (Mobile Internet Device). Det er en langt mer beskjedent spesifisert maskin, men til gjengjeld er den optimalisert for mobilt Internett i langt større grad enn den klumpete UMPC-en.

Stille død

Intel presenterte konseptet på Intel Developer Forum i Beijing for to uker siden.

UMPC skal overhodet ikke ha vært nevnt, og i følge TGDaily.com vil de siste UMPC-maskinene bli fjernet fra butikkhyllene i løpet av få uker.

her hjemme har vi verken sett noe til Origiami eller UMPC. Så spørs det om vi får se MID…

Stikkord: laptop