Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Wii-laptop på vei

Bevegelsesfølsom tablet-PC er rett rundt hjørnet.

Nå skal engelske utviklere ved BT bygge en tablet-PC som skal styres av bevegelse istedenfor tastetrykk. Ved å tilte skjermen enten opp, ned, side til side eller framover og bakover, skal brukeren kunne styre innholdet på skjermen. I følge utviklerne selv var ideen bak produktet å lage noe som var like lett å bruke som leketøyet Etch-A-Sketch.

– Datamaskiner er fortsatt kompliserte

Den kommende laptopen vil nok ikke passe for alle. Istedenfor å rette seg mot brukere som allerede er interesserte i datamaskiner, satser BT å finne en ny brukergruppe: De eldre.
– Datamaskiner er fortsatt veldig kompliserte. Vi er interessert i de eldre brukerne som er litt avskrekket fra denne teknologien. For dem virker hele datamaskinen – skjermen, musen og tastaturet – som en skremmende opplevelse, forteller utvikler ved BT researcher David Chatting.

Laptopen skal være perfekt egnet til å lese igjennom bøker eller dokumenter. Det eneste man trenger å gjøre er å snu litt på skjermen, og neste side vil dukke opp. I tillegg skal man kunne lese kart ved å tilte skjermen enten opp, ned, venstre eller høyre, for å navigere seg mellom de fire himmelretningene.

Wii-teknologi

Teknologien som brukes ligner veldig mye på den balansefunksjonen mennekser har i ørene. En microchip som kalles accelerometer skal oppdage endringer i akselerasjon og gravitasjon for å avgjøre bevegelsen, og senere sende det videre til BTs egne progamvare, BT Balance.

Teknologi som dette brukes i dag i biler for å vite når en airbag skal utløses, i laptoper for å oppdage hvis datamaskinen faller, og i den populære kontrolleren til Nintendo-konsollen Wii.

Kilde:
BBC

Stikkord: wii