Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Google er klar for kamp. (Ill.: Per Ervland)

Google klar for søksmål

YouTube-krangelen skal nå opp i retten, og Google har ikke tenkt å trekke seg.

Google har nå gjort det klart at de ikke har tenkt å trekke seg fra Viacoms søksmål på 1 milliard amerikanske dollar for brudd på opphavsrettsloven.
– Vi har loven på vår side, og har ikke tenkt å la dette forstyrre oss, sier Michael Kwun, advokat for Google.

– Grunnløse påstander

Som svar på søksmålet som kom i mars, har Google sagt at Viacoms påstander om brudd på opphavsrett er helt grunnløse. De har til og med gått så langt som å søke om å få hele saken henlagt før den blir tatt opp til domstolen.

Google holder hardt på loven som ble opprettet i 1998, hvor det står at eieren av et websted ikke er ansvarlig for det brukerne selv legger ut, hvis de fjerner det umiddelbart ved henvendelse fra den opprinnelige eieren. Viacom på sin side anklager Google og YouTube for å ha laget en tjeneste som baserer seg på opphavsrettsbeskyttet materiale, som de uansett må slette.

Google er forberedt

I en uttalelse fra Google mener de at Viacoms klage ikke bare truer Google og YouTube, men også millioner av mennesker som vil kommunisere over nettet ved å bruke en helt lovlig tjeneste. Kwun har også gjort det klart at Google og Viacom ikke vil inngå noen avtale, og sier at de er godt forberedt til en rettsak.
– Vi føler oss ganske sikre på saken, og er klare for å ta saken til domstoler, forteller han.

Kilde:
New York Times