DRM

Annonse


Vil gjøre snik-installering lov

Storselskapet Sony kom i heisen for å ha lagt inn såkalt rootkit-programvare på sine CD-plater. Når den intetanende kunden puttet platen i PCen, installerte den i all hemmelighet et program som skulle hindre kopiering og videredistribusjon av musikken.

Vi unngå rootkit-saker

Sony fikk på pukkelen så det holdt for denne praksisen. Flere delstater i USA gikk tilr rettssak, og Sony måtte inngå en rekke ydmykende og dyre forlik. Men viktigst var likevel tapet i anseelse. Sony fikk en alvorlig knekk som selve flaggskipet innen innovativ forbrukerelektronikk.

Nå vil amerikanske myndigheter hindre at slikt skjer igjen. Ikke ved å innskjerpe loven mot slike programmer, men rett og slett ved å åpne for dem slik at Sony og andre som måtte finne på å bruke dem ikke risikerer å bli trukket for retten.

Tillat å «ringe hjem»

Dersom den nye loven går igjennom, vil ethvert firma ha anledning til å installere nær sagt hva som helst på din datamaskin uten å informere deg først. Speseitl gjelder dette såkalt DRM (Digital Rights Management) – systemer for å regulere bruken av opphavsbeskyttet materiale.

Annonse


Dette omfatter også Microsoft, som har fått mye kritikk for sin skjulte «ring hjem»-prosedyre for å sjekke om du har en lovlig versjon av Windows.

Spionvare fortsatt forbudt

Hensikten er å gjøre det lettere å drive digital forretningsvirksomhet. Mange aktører i bransjen føler det blir unødig stivbeint at de skal spørre kunden hver gang de skal installere en liten programsnutt på maskinen deres.

På den annen side vil loven gi et strengere regime når det gjelder hva slags data som skal kunne overføres fra kundens PC til avsenderen. Med andre ord blir det vanskeligere tider for såkalt Spyware, programmer som overvåker aktiviteten på PCen din og sender opplysningene videre.

Kilde:
InfoWorld.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse