_41312470_blogs203

Annonse


Nett-anonymitet skaper drittsekker

Amerikanske April Branums liv ble snudd på hodet da hun fødte en sunn og frisk baby bare to dager etter at hun oppdaget at hun var gravid.

Fedmehets

Omveltningen var en utfordring i seg selv, og ble ikke bedre av kommentarene som begynte å dukke opp på nettet. Mange av kommentarene gikk på at Aprils overvekt var årsaken til at hun ikke hadde merket at hun ventet barn.

Branum måtte tåle å bli kalt en gris, og noen foreslo sågar at hun skulle melde seg til reality-konseptet Slankekrigen. Verst synes Branum likevel det var at noen antydet at hennes overvekt gjorde henne til en dårlig mor.

Blogger drapstruet

I et annet tilfelle så bloggeren Kathy Sierra seg nødt til å avlyse et foredrag etter at hun var blitt utsatt for flere drapstrusler på sin egen blogg. I ett tilfelle ble det oppfordret til å skjære strupen over på henne, mens en annen la ut bilde av Sierra ved siden av en renneløkke.

Annonse


– Nå skulle jeg egentlig vært på ETech-konferansen i San Diego og ledet en workshop. I stedet sitter jeg hjemme bak låste dører, livredd, skriver Sierra i sin blogg. Da nyheten ble kjent, førte det til massive støttekampanjer for Sierra.

– Anonymitet gjør oss primitive

Bertil Persson, universitetslektor i psykologi ved universitetet i Lund, mener det er svært viktig at nettansvarlige slår hardt ned på denne typen nettatferd. Han mener anonymiteten gjør at enkeltes primitive aggressive sider kommer lettere til uttrykk.

Persson tror holdningskampanjer og demaskering er nøkkelen til å få slutt på problematferden. April Branum er ikke like optimistisk:
– Folk kommer til å fortsette å si hva de vil, det vil være over alt, og man kan ikke stoppe det.

Kilder:
IDG.se
News.com

Annonse