POPULÆR MANN: Fox og NBC håper Jack Bauer skal kunne hjelpe dem å utkonkurrere YouTube.

Annonse


TV-giganter åpner YouTube-konkurrent

Tjenesten vil ha innhold bestående hav hitserier som House, 24 og Heroes, samt populære helaftens spillefilmer i full lengde. Disse vil inneholde reklame.

Sammensvergelse mot YouTube?

Med den nye tjenesten håper Fox og NBC Universal å få bedre kontroll på eget innhold. Bransjeinnsidere sier at tjenester som YouTube skremmer vannet av TV-selskapene, da de ikke over overdrevent optatt av å ivareta opphavsrettigheter.

Samtidig har Viacom, som eier MTV og Nickelodeon, saksøkt YouTube for flere milliarder, for å ha spredd deres innhold ulovlig. Viacom er en potensiell partner for Fox og NBC Universal på et senere stadium.

MSN måtte stenge videotjeneste

Fox og NBC har inngått en distribusonsavtale med AOL, Yahoo, MSN og MySpace. For MSNs nye videotjeneste SoapBox har dette betydd at de er nødt til å stenge tjenesten for nye brukere i to måneder for å få luket ut alt kopibeskyttet innhold.

Annonse


– Dette selskapet assosierer seg sterkt med intellektuell opphavsrett. Vi føler derfor at det er den rette tiden å gjøre endringer og gjøre det rette, sier en representant for Microsoft til News.com

Kilder:
News.com
BBC

Annonse