Samsungs nye laptop Q45 imponerer med speilblank finish og stilrent design.

Annonse


Samsung lanserer design-laptop

Sort er det nye hvitt i PC-bransjen, det er en ting som er helt sikkert. Etter at Apple i mange år har hatt suksess med sitt helhvite design på både datamaskiner og MP3-spillere, gikk folk mann av huse for å kjøpe da selskapet lanserte svarte bærbare MacBooks. Dette til tross for et helt umotivert prispåslag.

Sett den før?

Med én gang vi fester blikket på Samsungs nylansering, er det nemlig som et lite deja vu: Er denne PC-en virkelig ny? Har jeg ikke sett den før? Neida, den ligner bare så fryktelig på HP Pavillion Entertainment Notebook, som ble lansert for ikke lenge siden.

Men bevares, Den nye Samsung Q45 er lekker nok, med sitt svarte høyglansede deksel og et chassis med sølvdetaljer.

Med eller uten Vista

Prosessoren er en tokjernet variant fra Intel. 12.1-tommers Super Bright Gloss LCD-skjermen har en oppløsning på 1280×800, mens minnet kan oppgraderes fra standard 512 MB til 2 GB. NVidias GeForce 8000M-serie er valg til grafikkløsningen.

Annonse


Maskinen kommer med eller uten ferdiginstallert Windows Vista, har multikortleser, og muligheter for flere tilvalg, blant annet webcam.

Speilblanke overflater ser lekkert ut, men er knapt fotografens beste venn.
(Ill.: Ida Oftebro/ITavisen)

Bakteriefritt tastatur

Noen vil sikkert likevel juble høyest over nyheten om det bakteriefrie tastaturet. Dette skal en spesiell sølv-nano-teknologi sørge for.

I denne serien kommer også de bærbare PC-ene Samsung R20 og R70. Disse har henholdsvis 14.1 og 15.4-tommers widescreen-skjerm, men ellers omtrent samme spesifikasjonen som deres lettere lillebror.

Samsung har ikke foreløpig gått ut med prisinformasjon, mens sier at prisene på de nye bærbare skal være overkommelige, selv for studenter og andre dødelige.

Samsung Q45 har noe så revolusjonerende som et bakteriefritt tastatur.
(Ill.: Ida Oftebro/ITavisen)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse