Terrornettverk stormer Second Life

Messen avholdes selvfølgelig i Second Life med blant annet World of Warcraft stand.

Så har det samme i den virtuelle verdenen som i det virkelige liv – igjen. En voldelig frigjøringsgruppe bruker terror for å oppnå det de mener er selvfølgelige rettigheter for virtuelle «mennesker».

Angrep to butikker

Så langt har de angrepet de amerikanske kjedebutikkene American Apparel og Reebok, som selvsagt er representert i nettverdenen sammen med de fleste store, verdensomspennende merkenavn.

Våpenet var intet mindre enn (virtuelle) atombomber. Det er tydelig at de mener alvor, og det vil neppe overraske noen om de snart angriper flere mål. Angrepet kan selvsagt ses på YouTube – akkurat som ekte selvmordsaksjoner og terrorhandlinger.

Annonse

Finansiert av rikinger

Gruppas slagord er The only response to injustice is to fight! (Det eneste svaret på urett er kamp!). Bevegelsen har til og med sin egen politiske kommissær, Marshal Cahill (som ikke er virtuell, men lar seg intervjue i amerikanske medier som en høyst kjendis av kjøtt og blod).

Gruppa skal være finansiert av et knippe veteraner som har vært i Second Life lenge nok til å legge seg opp formue i såkalte Linden dollar.

Stemmerett og aksjer

Second Life Liberation Army (SLLA) forlanger stemmerett for alle innbyggerne (avatarene) i verdenen. De forlanger også at de etter hvert betydelige økonomiske midlene i nettverdenen fordeles mer rettferdig. Dette skal skje gjennom å gjøre aksjene offentlige, på lik linje med aksjer i det virkelige liv.

Stadig flere seriøse aktører i det virkelige liv har nå etablert seg i den virtuelle nettverdenen. Sverige har etablert en egen ambassade der. Og nylig kom nyheten om at NRK har etablert distriktskontor der.

Avventer situasjonen

Det har så langt ikke kommet meldinger om at verken svenske diplomater eller norske journalister har planer om å evakuere.

Her er angrepet på Reebok:

Kilder:
SLLAs nettsted
This week’s Second Life News
Los Angeles Times (krever innlogging)

Annonse
Annonse