Psykolog i lomma

<b>SMIL: </b>Klarer du å se hvem som smiler? Tren opp din psykiske helse med MindHabits Booster.

En voksende trend er spill laget for å bedre folks psykiske helse.

Inspirert av Nintendo-suksessen «Brain Age», utvikler Dimple Entertainment spillet «DS Therapy», beregnet for Nintendos håndholdte spillmaskin DS, ifølge Reuters.

Ved at du besvarer en rekke spørsmål knyttet til alt fra kjærlighet til økonomi, skal lommepsykologen gi deg en daglig måling av din psykiske helse.

Annonse

Se, hvem smiler?

«DS Therapy» er ikke det eneste spillet som tar sikte på å gi deg terapi.

På www.mindhabits.com kan du prøve «MindHabits Booster», som angivelig kan gi deg bedre selvfølelse.

MindHabits Booster viser deg bilder av en rekke sinte ansikt. Kun étt av dem smiler til deg, og så gjelder det å plukke ut dette ene smilet raskest mulig. Ved å raskere se de positive ansiktene, skal du trenes til å vie oppmerksomhet til positive framfor negative sosiale reaksjoner.

Programmet er utviklet av professor Mark Baldwin ved McGill University i Canada.

Økt selvrespekt

– Alt spillet gjør er å rette oppmerksomheten din fra én ting til en annen. Men akkurat dette kan gjøre en stor forskjell med å gi deg økt selv-respekt og mindre stress, sier han til Reuters.

Forskere ved universitet i Rochester fant nylig ut at barn og voksne som spiller dataspill, ofte gjør det fordi disse spillene oppfyller psykologiske behov som det å oppnå noe, frihet og en form for kontakt med andre.

Sjekk hvor raskt du oppdager smilet blant alle surmulerne her.

Kilde:
Reuters/Yahoo News

Annonse
Annonse