obj[21]

Annonse


– Kjøp ulands-PC til norske barn

OLPC – One Laptop Per Child er et hjelpeprosjekt som ønsker å fjerne den digitale kløften i verden ved å gi barn i utviklingsland billige datamaskiner.

Én til Norge, én til Afrika

Kristelig Folkapartis sentralstyre oppfordrer nå regjeringen om snarest å ta kontakt med OLPC for å vurdere mulighetene for et samarbeid.

KrF ser for seg en løsning hvor Norge kjøper to PCer om gangen, hvorav én går til Norge og en annen går til et utviklingsland.

– Viktig skoleredskap

– I tillegg til å gi effektiv utdanningsbistand til et fattig land vil prosjektet både utstyre norske elever med et viktig skoleredskap og styrke deres kunnskap om land i Sør, uttaler sentralsstyret i KrF.

Annonse


KrF ser også for seg at norske barn kan chatte og sende e-post med eieren av «tvilling»-maskinen i Afrika, og på den måten lære om livet i et U-land og kanskje få en ny venn.

Ikke tatt stilling

Utviklingsminister Erik Solheim er for øyeblikket syk. Men pressevakten ved hans kontor opplyser at regjeringen foreløpig ikke har tatt stilling OLPC-prosjektet, men at støtte vil bli vurdert dersom de mottar en søknad fra OLPC.

Kunnskapsdepartementet har tidligere sagt til Computerworld at 100-dollars PCene neppe matcher kravene som kunnskapsløftet stiller til digitale verktøy i norsk skole.

Kilder:
KRF (Pressemelding)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse