CALTECH: Det er blant annet forskere ved California Institute of Technology som står bak den nye verdensrekorden.

Annonse


Verdens mest kompakte minnekrets

Forskere ved California Institute of Technology og University of California avslørte i går at de har utviklet verdens mest kompakte minnecelle, i følge nyhetsbyrået AFP.

Den knøttlille kretsen klarer å lagre 160-kilobit og er på størrelse med en blodcelle. Det tilsvarer 100 gigabit per kvadratcentimeter, noe som er ny verdensrekord.

Ikke anvendbar

Foreløpig er det lite kretsen kan brukes til – annet enn til forskning og til å sette verdensrekord.

Forskerne har nemlig ikke utviklet noen metode for å implementere minnekretsen for eksempel i en bærbar maskin. Det kommer de sannsynligvis ikke til å gjøre med det første heller

Annonse


Kanskje i 2020

– Jeg vet ikke om det er mulig å få denne minnekretsen inn i en bærbar. Dette er et sånn type hjelpemiddel som Intel vil ha planer om å lage i 2020. Men på dette tidspunktet fremmer den kun målet vårt om å lære å framstille anvendbare elektroniske kretser på molekylærnivå, sier James Heath som ledet forskningen til AFP.

Så et lite og unyttig tankeeksperiment: I kroppen produseres det daglig omkring 200 000 millioner blodceller . Hadde den gått over til å produsere den nye typen minnekretser, kunne man daglig ha lagret 400 000 000 000 ord.

Kilde:
AFP

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse