Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Glass dreper dekning

Moderne glassfasader dreper opp til 90 prosent av mobildekningen.

Danskene har nok ikke vært det folkeslaget som er mest plaget av dårlig dekning. Men nå melder den danske avisen i dag.dk om et stadig voksende problem.

I disse dager når det bygges moderne og med store glassflater, har mobilene fått det vanskeligere. Moderne glassfasader inneholder ofte en tynn metallfilm som hindrer mobilstrålene i å nå fram.

Forsvant etter fire meter

I et nybygd kontorhus utenfor København oppdaget man at det var umulig å få dekning bare man stod mer enn fire meter fra vinduet. Her måtte teleselskapet TDC investere over 100 000 kroner for å sikre full dekning for de ansatte.

I dette tilfellet trengtes det bare å trekke noen ledende kabler for å gi dekningen. Men i ofte må det mer drastiske tiltak til, som ekstra sendere inne i bygningen.

– Det kan fort koste en million kroner å dekke en stor kontorbygning, sier Henry Galle Stech i danske Telestyrelsen til idag.dk.

Det nytter ikke for teleselskapene å sette opp flere sendemaster, for problemet øker bare når strålene møter glassveggen i et tettere nett.

Kilde:
idag.dk

Stikkord: Mobil