Annonse


Glass dreper dekning

Danskene har nok ikke vært det folkeslaget som er mest plaget av dårlig dekning. Men nå melder den danske avisen i dag.dk om et stadig voksende problem.

I disse dager når det bygges moderne og med store glassflater, har mobilene fått det vanskeligere. Moderne glassfasader inneholder ofte en tynn metallfilm som hindrer mobilstrålene i å nå fram.

Forsvant etter fire meter

I et nybygd kontorhus utenfor København oppdaget man at det var umulig å få dekning bare man stod mer enn fire meter fra vinduet. Her måtte teleselskapet TDC investere over 100 000 kroner for å sikre full dekning for de ansatte.

I dette tilfellet trengtes det bare å trekke noen ledende kabler for å gi dekningen. Men i ofte må det mer drastiske tiltak til, som ekstra sendere inne i bygningen.

Annonse


– Det kan fort koste en million kroner å dekke en stor kontorbygning, sier Henry Galle Stech i danske Telestyrelsen til idag.dk.

Det nytter ikke for teleselskapene å sette opp flere sendemaster, for problemet øker bare når strålene møter glassveggen i et tettere nett.

Kilde:
idag.dk

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse