Annonse


Ikke anonym i nettforum

Mange er kanskje ekstra friske i diskusjoner på nettet under dekke av anonymt navn. Men i prinsippet er man like ansvarlig for alt man skriver anonymt som ellers.

Det fikk Anastacia Katchur erfare. Etter å ha skrevet et nettinnlegg under et pseudonym om arbeidssituasjonen hos den tidligere arbeidgiveren, fikk hun en telefon fra bedriften, skriver Computerworld.

Truet med søksmål

Bedriften gav klar beskjed om at innlegget måtte fjernes, hvis ikke risikerte Katchur søksmål.

– Jeg ba redaksjonen om å fjerne det. Jeg vet ikke hvordan de har kommet frem til at det var meg, men jeg bruker pseudonymet flere plasser på nettet. Jeg vet egentlig ikke om de kan saksøke meg, men jeg tok ikke sjansen, sier hun til Computerworld.no

Annonse


Katchur fikk fjernet innlegget.

– Fullt ansvar

Innlegg som er skrevet anonymt på nettet kan enten spores ved at eventuelle pseudonymer er brukt flere ganger, eller gjennom IP-adressen. Når det gjelder IP-adresser er det kun politiet som får tilgang til informasjon om disse.

Skulle det imidlertid bli opprettet en politisak, vil den som har skrevet anonyme innlegg måtte kunne svare for seg.

– I prinsipp er det ikke noen forskjell mellom å skrive på et debattforum som å uttale seg i andre medier. Du kan bli stilt ansvarlig for de uttalelsene du gjør på nett, sier Advokat Eirik Djønne til Computerworld.

Kilde:
Computerworld

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse