TimeMachine har problemer med æ, ø og å.

Annonse


Her er Apples nye OS

SAN FRANCISCO(ITavisen): OS X Leopard vil komme allerede til våren, skal vi tro Apple. På Macworld-messen presenterte selskapet noen av finessene vi kan glede oss til.

Blant applikasjonene i Leopard er Time Machine. Denne hindrer at du mister verdifull informasjon, ved å ta backup av alt du har på maskinen din. Du setter selv innstillingene etter som du vil ta backup av hele systemet eller bare deler.

Ekte tidsmaskin

Som veldig mye som kommer fra Apple, er Time Machine lekkert visuelt presentert. Den har en tidslinje og tidligere versjoner av mappen du søker i lagt lagvis på skjermen.

Har du for eksempel et bilde som er blitt borte fra iPhoto, søker du i dine historiske iPhoto-mapper. Time Machine vil så gjenopprette bildets opprinnelige plassering, og gjenimportere det til iPhoto for deg.

Annonse


Bedre for blinde

Apple har gjort visse forbedringer med Voiceover siden OS X Tiger, for at maskinen skal bli enda bedre å bruke for blinde og svaksynte. Stemmen som leser tekst er mer livaktig, og de som vil jobbe raskere, kan skru opp avlesningshastigheten.

En av de mest spennende nyhetene når det gjelder Dashboard, er at Apple har lagt inn muligheten for å lenke inn deler av en ekstern nettside direkte til skrivebordet ditt. Dermed kan du ha dagens Tommy og Tiger’n-tegneserie oppdatert på skrivebordet til enhver tid, eller overvåke en eBay-auksjon uten å behøve å åpne eBay.

Holder orden på livet ditt

Apple er opptatt av designet på ting, og nå vil de at e-posten vår skal se bedre ut. Selskapet introduserer utseendemaler for e-post, blant annet luftpost. Det blir også lekende lett å legge til bilder: Klikk og dra, så legger bildene seg i henhold til malen du har valgt.

Leopard e-post får også Notes. Her kan du skrive notater og huskelapper til deg selv. Setter du ting opp som handlinger, legger de seg automatisk i kalenderen din. Dette kan du også gjøre i vanlig mail. Du markerer den aktuelle setningen eller det aktuelle gjøremålet, klikker “To do”, og det har lagt seg i kalenderen.

Del maskinen din via iChat

I nye iChat vil brukene blant annet kunne se hverandres skjermer. Det vil si at du kan demonstrere noe på din egen Mac ved hjelp av iChat. Du kan også bruke egen mus til å kontrollere motpartens maskin, slik at du for eksempel kan vise bestefar hvordan han finner igjen bilder i Time Machine.

Også Videochat har fått en del ny funksjonalitet: I Photo Booth kan du forvrenge ditt eget bilde som i moro-speilene på tivoli. Du kan også velge videobakgrunner, slik at det ser ut som du er på Hawaii mens du sitter på kontoret. Videochat er også godt egnet for presentasjoner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse