AllOfMP3.com har lenge vært en torn i øyet på platebransjen. Men nå har russisk rett konkludert med at tjenesten ikke er ulovlig.

Annonse


Saksøkt for «fantasilliarder»

Platebransjeorganisasjonen har saksøkt det russiske MP3-nettstedet AllofMP3.com for astronomiske 1650 000 000 000 dollar. Det tilsvarer 10280 000 000 000 kroner – et beløp så høyt at vi nesten ikke drister oss til å skrive det i klartekst. Men det skulle bli noe sånn som titusentohundreogåtti milliarder…

Virkelig store penger

Uansett tilsvarer det litt i underkant av Storbritannias brutto nasjonalprodukt, og mange ganger et norsk statsbudsjett. I Andeby-sammenheng snakker vi trolig om mange ganger Onkel Skrues pengebinge, som jo regnes i fantasillioner. Her er det snarere snakk om «fantasilliarder».

Regnestykket er gjort av nettstedet Slyck.com, og er basert på RIAAs erstatningskrav på 150 000 dollar pr. overtredelse. Oversatt fra juss til norsk betyr det 935 000 kroner for hver enkelt av de 11 millioner låtene som russerne i følge søksmålet skal ha solgt uten å ha rett til det.

Kontant tilbakevist

Ikke overraskende tilbakeviser AllofMP3 kravet kontant. De hevder at de hele tiden har fulgt russisk lov til punkt og prikke, og at amerikansk lov ikke gjelder i Russland.

Annonse


Søksmålet er formelt rettet mot selskapet MediaServices i New York, som skal ha forbindelse til AllofMP3.com.

Oppdatert 29/12-2006 kl. 13.25

Kilder:
Slyck.com
blogs.allofmp3.com
VG.no
BBC News

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse