Hopp til navigasjon Hopp til innhold
hackingVISTA (Ill.: Ill: Per Ervland/ITavisen)

Dato-triks åpner Vista

Smarte pirater har funnet ut at alt de trenger er å stille BIOS-klokka til 31. desember 2099. Så kan de bruke 30 dagers prøveversjon av Windows Vista fritt.

Det låter nesten for utrolig til å være sant, og av åpenbare årsaker har vi ikke prøvd det i praksis. Men på flere hacker-blogger påstås det at du kan aktivere en 30 dagers prøveversjon av Windows Vista permanent ved å stille datoen i BIOS (systemet som starter før selve operativsystemet) – akkurat som smarte bilselgere stiller ned kilometertelleren.

93 år fram

Du kan med andre ord installere en Vista-versjon uten produktnøkkel. Gjennom å følge en nøye prosedyre blir prøveversjonen lurt til å tro at den skal fungere fram til 31/12 2099, altså 93 år fram i tid.

Vi vil tro at Vista er erstattet av en annen Windows-versjon innen da…

Siste i rekken

Det er allerede flere mer eller mindre avanserte Vista-cracks i omløp, og liter tyder på at den nye versjonen av Windows vil bli mindre piratkopiert enn tidligere Windows-utgaver.

Dette til tross for at Microsoft har lagt stor vekt på sikkerhet mot piratkopiering i versjonen som nå erstatter Windows XP.

Oppdatert 29/12-2006 kl. 21.38

Kilder:
Gizmodo.com
Digi.no

Stikkord: windows