Partene er enig om at de begge kan bruke iPhone navnet.

Annonse


Apple-juks avdekket

Mistanken har vært der lenge, men nå er den bekreftet av Apple selv. En intern undersøkelse har avdekket dokumenter der datoen er satt tilbake til før aksjetransaksjoner har funnet sted. På denne måten kunne de som står bak få garantert profitt når opsjonene ble utløst.

To sjefer i søkelyset

Praksisen er ikke i seg selv ulovlig, men kan i visse tilfeller være det. Amerikanske myndigheter undersøker nå flere teknologiselskaper som har drevet med slik tilbakedatering, og Apple er et av dem.

Apple vet ikke hvem som sto bak tilbakedateringen, og hvem som eventuelt profiterte på den. Men de to tidligere sjefene Frank Anderson og Nancy Heinen er i søkelyset. Anderson er tidligere finansdirektør i selskapet, mens Heinen var rådgiver. Begge har sluttet i Apple.

Falt på børsen

Sjefen selv, Steve Jobs, skal i følge Apples interne rapport ikke ha profitert på de fiktive datoene. Rapporten blir publisert til uka, like før Apples årlige stor-jippo i San Francisco. men mye av innholdet har allerede lekket ut til amerikansk finanspresse.

Annonse


Apple opplevde i går en nedgang på 4-5 prosent på børsen i USA, trolig på grunn av lekkasjene.

Steve Jobs har tidligere < ahref=http://www.itavisen.no/php/art.php?id=341995 target=_blank>bedt om unnskyldning for tilbakedatering i selskapet.

Kilde:
News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse