hackingVISTA

Annonse


Krangel om Vista-feil

Bølgene går høyt i en ellers fredelig IT-romjul om sikkerheten i Windows Vista.

18 år gammel bug

Det hele begynte med at nettstedet BetaNews.com like før jul skrev en artikkel der de trakk fram en Windows-feil som ble oppdaget så tidlig som 1989.

I følge sikkerhetsselskapet Determina var feilen like relevant for Windows Vista som for Windows 3.1 – den tidlige versjonen av Windows som feilen først ble oppdaget i.

– Sikkerhetskrise fra første dag

Microsoft har vært klar over den ny-gamle feilen helt siden de ble gjort oppmerksom på den 15. desember. Men de regner den ikke som kritisk.

Annonse


Det gjør derimot amerikansk presse. I en stort oppslått artikkel i The New York Times hevdes det at Microsoft står overfor en sikkerhetskrise allerede fra dag en når det gjelder Vista.

Bare kræsj

Både den eldgamle feilen og allerede kjent problematikk med Internet Explorer blir trukket fram som grove feil Microsoft ikke har gjort noen forsøk på å rette opp. Explorer-feilen handler egentlig om problematikk rundt versjon 7, som jo blir erstattet av versjon 7 i Vista. Å starte fiendtlig kode i versjon 7 er betydelig vanskeligere, om ikke umulig.

Windows-feilen gjør ikke stort annet enn å kræsje Windows, i følge en mot-artikkel i BetaNews.

Blåskjerm – og ferdig med det?

Redaksjonen har prøvd å utnytte feilen i praksis, og konkluderer med at Vista krasjer. Og at ingenting annet kan skje – rett og slett fordi en hacker ikke kan utnytte et system som er nede.

Det er likevel ikke tvil om at feilen er pinlig for Microsoft. Det handler opprinnelig om en noe feilslått beskjedrutine som neppe er relevant for vanlige brukere, og etter sigende heller ikke nødvendig i Vista.

Og som Microsoft altså har hatt nærmere 18 år på seg for å fikse…

Se også:
AFP/Yahoo News
AP/Yahoo News

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse