Annonse


Sony betaler rootkit-ofre

Pengene skal gå til ofrene for den såkalte rootkit-skandalen, der Sony BMG fikk kraftig pepper for å ha innført kopisikring på sine CD-plater som installerte potensielt hacker-farlig programvare på bbrukernes PC uten at de fikk beskjed.

Flere søksmål

I et forlik mellom plateselskapet og myndighetene i California og Los Angeles heter det at Sony BMG skal betale til sammen 4,6 millioner kroner til omkostninger for staten California og byen Los Angeles. I tilelgg vil kunder som kan dokumentere fikk skadet PCen etter å ha prøvd å spille Sony-CDer fra diskstasjonen 175 dollar hver – noe som kan komme opp i betydelig høyere beløp.

Både Texas og andre stater har varslet lignende krav. Dermed kan sluttregningen for Sony komme opp i mye høyere beløp.

Oppdatert 22/12 kl. 14.30

Kilder:
Reuters.com
eWeek.com
BBC

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse